Cel mai versatil campion al frumuseții și sănătății – Uleiul de Cocos

Unt de cocos

Unt de cocos

De  când a fost descoperit secretul insularilor sănătoși, frumoși și longevivi, uleiul de cocos face furori în domeniul cosmeticelor, mai ales al celor naturale, și se pare că e unul dintre cele mai preferate și aclamate ingrediente de bază în produsele pentru infrumusețare și sănătate, și toate acestea nu sunt întâmplătoare. Versatilitatea uleiului de cocos nu cunoaște margini – de la gătit sănătos și exotic, cu arome placute și texturi divine, la tratamentul acneei, al celulitei, tratarea iritațiilor de scutec și protecție împotriva radiației solare, uleiul de cocos poate servi drept cremă antifungică și ulei de masaj deopotrivă; șampon anti-mătreață și remediu pentru răceli – un adevărat panaceu cum puține mai cunoaștem pe această planetă!

Și pentru că șirul beneficiilor oferite cu generozitate celor care l-au descoperit deja este aproape infinit, ne vom opri la cateva domenii de utilizare a uleiului de cocos, care ne interesează în mod deosebit. Este vorba desigur despe întrebuințările cosmetice ale acestui balsam universal: față, corp și păr.

Ulei de cocos pentru un ten tânăr și o piele mătăsoasă

Uleiul de cocos reprezintă de departe una dintre cele mai eficace metode de hidratare a tenului și se pare că odata ce veți începe să-l folosiți în acest scop, nu veți mai avea nevoie de nimic altceva pentru un ten hidratat și echilibrat, fără exces de grăsime. Uleiul se absoarbe cu ușurință prin porii pielii oferind o hidratare profundă și completă. Este potrivit și pentru un ten gras, fiind foarte eficient și în tratarea acneei.

Datorită conținutului de laurilsulfat de sodiu, uleiul de cocos este un demachiant desavârșit! Poate să înlăture orice tip de machiaj, oricât de rezistent, fără să traumatizeze pielea fină din jurul ochilor.

Curățare în profunzime și exfoliere… moale? Uleiul de cocos poate face față acestei provocări cu brio. Cu ajutorul proprietăților sale unice, uleiul de cocos curăță în profunzime porii înfundați, înlătură dopurile de keratină pentru o exfoliere ușoară și delicată. Datorită texturii sale deosebite, uleiul de cocos pătrunde la foliculii de păr dizolvând sebuumul întărit.

Cu un factor de protecție solară 4, uleiul de cocos îți poate proteja tenul și pielea atât pe plajă cât și în plimbările tale în orice zi însorită, fără să recurgi la soluții chimice.

Natural Balm - Balsam de buze cu ulei de cocos

Natural Balm – Balsam de buze cu ulei de cocos

Uleiul de cocos reduce ridurile!

Se pare ca stratul de colagen din piele, cel responsabil pentru un ten tânăr și radios, poate fi reparat cu ajutorul trigliceridelor din uleiul de cocos. Acestea pătrund adânc în piele, unde atrag moleculele de proteine, reparând astfel stratul de colagen.

Ulei de cocos pentru păr

Subiectul uleiului de cocos folosit în diverse tratamente pentru părul cu probleme ar putea umple câteva pagini! Vom aminti aici doar cateva aspecte: fiind compus din acizi grași cu lanț scurt și mediu, uleiul de cocos penetrează mai repede și mai profund decât alte balsamuri firul de păr. Acesta e motivul pentru care un tratament cu ulei de cocos repară vârfurile despicate, hidratează scalpul, conferă părului un luciu sănătos.

Un păr lung și buclat poate fi imblanzit cu ușurință cu ajutorul uleiului de cocos!

Cel mai eficient tratament anti-mătreață este garantat de uleiul de cocos, și lista nu se încheie aici.

Orice problema de sanatate sau frumusete la care vă puteți gândi, își poate găsi soluția în uleiul de cocos, or nu e aceasta definiția panaceului?!

Leave a Reply